. .
Strona główna Przepisy
Rejestracja Zaloguj się
 Strona główna  Encyklopedia  Księga go¶ci  Blog  Informacje 
Nawigacja

sondy
Jak oceniasz wiedze w portalu
Przydatna wiedza
Może być
Wiedza nieprzydatna

Wyniki

             Skorzystaj z wyszukiwarki - szukaj w¶ród 26 903 materiałów

Szukaj:
Wspomóż nas artykułem lub dowolnym tekstem

Wklej artykuł i prze¶lij go do nas. Interesuje nas tylko czysta wiedza bez opinii i komentarzy.Bardzo prosimy o nie przesyłanie kopii z ksi±żek, czasopism lub stron internetowych. Nie mamy czasu sprawdzać każdego tekstu. Za każdy przesłany tekst dziękujemy.

Dziękujemy wszystkim pasjonatom wiedzy za wspólny wysiłek tworzena tej strony.

PrzejdĽ do formularza aby dodać tekst


Marynata do mięsa wieprzowego 2

Marynata do mięsa wieprzowego 2

 

 

 

 


Składniki do przygotowania marynaty:


-Szklanka wody

-Dwie szklanki białego wytrawnego wina

-3 z±bki czosnku

-mała lub ¶rednia cebula

-marchew

-1/4 ¶redniej wielko¶ci selera

-5 ziaren pieprzu

-li¶ć laurowy

-sól do smaku


(opcjonalnie goĽdzik i tymianek)



Przygotowanie marynaty


Mieszamy wodę z winem dodajemy roztarty lub pokrojony drobno czosnek,
pokrojon± w cienkie talarki cebulę, marchew pokrojon± w cienkie paski, seler także cienko pokrojony. Aby marynata była gotowa dodajemy przyprawy, li¶cia laurowego, sól, ziarenka pieprzu (je¶li kto¶ uważa, że będzie mu smakować może jeszcze dodać tymianek i goĽdzika). Tak przygotowan± marynatę mieszamy z mięsem wieprzowym i odstawiamy w chłodnym miejscu na dzień lub dwa, co jaki¶ czas mieszaj±c i przewracaj±c mięso.

 

 

 

 



Dodano: 10-09-2010
Odsłon: 6856
Obecna ocena: 3.33, głosów: 6
Oceń zasób:
Komentarze
jan boczek(23-11-2011, 20:53:38, IP: 83.242.85.189)
bzdury piszecie
Daniel(26-07-2013, 06:38:03, IP: 188.143.232.12)
Dziękuję za nominację:) Bardzo mi miło. Co do dyni to mam poidbnoe, to nie m j smak. Kiedyś upiekłam tradycyjne amerykańskie pumpkin pie, ale nie smakowało nikomu, zupę robię, ale muszę dać dużo innych warzyw, z samej dyni nie zjemy. Twoja zupa jest fajna, ale smak daje jej ta wędzonka pewnie, a my takich zup nie lubimy. Teraz czaję się na dynię hokkaido, jeszcze jej nie jadłam, a podobno pyszna jest pieczona w piekarniku.
Tohru(28-07-2013, 03:54:34, IP: 46.20.38.43)
Partycja akurat citsao z tego przepisu nie wyjdzie miękkie i puszyste :) taki to rodzaj ja też miałam je dość kruche :) dzięki temu łatwiej się kroi. A wałkuje się je też cienko więc inaczej wyjść nie mogło :) także głowa do gf3ry bo pewnie wyszło tak jak miało wyjść :) w przyszłym tygodniu postaram się wpisać mf3j ulubiony przepis na pizze na grubym cieście, miękkim może ten Ci spasuje :)
Shady(28-07-2013, 11:21:13, IP: 82.21.105.230)
Patrycja cały sekret w cieście drożdżowym tkwi w jego wiiabranyu, trzeba wyrabiać go tak by dostarczyć mu jak najwięcej powietrza, mąka też musi być przesiana by to powietrze się do niej dostało. Jeżeli w przepisie nie ma nic o lodf3wce (mało jest ciast drożdżowych ktf3re mają rosnąć w lodf3wce), przykrywasz miseczkę z ciastem ściereczką lub folią spożywczą i dajesz w ciepłe miejsce. Jak chcesz żeby Ci szybko wyrosło najlepiej wystawić na słoneczko ;)to 25 ml uncji to mf3j błąd, oczywiście chodzi o 25 ml, przez przypadek wstawiłam uncje gdy tłumaczyłam przepis :) już błąd poprawiłam :DPowodzenia i trzymam kciuki by się udało :D http://chewykp.com [url=http://dqzgetilca.com]dqzgetilca[/url] [link=http://tqaftpsfu.com]tqaftpsfu[/link]

Dodaj komentarz
Twoje imie i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczaj±cy:



tagi
a la Rossini ABERRACJA ABERRACJA SFERYCZNA abordaż ABS adaptacja oka adr akomodacja akomodacja oka aleksander pope aleksandretta alexander pope anemia Antrykot antybiotyk antybiotyki antykoncepcja hormonalna Apicius Marcus Gavius apodyktyczny arbitralno¶c atrament azotan celulozy azymut babilon balistyka barok BARWIENIE TWORZYW SZTUCZNYCH barwniki batalion bęben drażetkarski białka biotechnika biotechnologia bordosol braun BROAD CHURCH bromek potasu celowanie celuloza celuloza regenerowana CENA PARAFINY charakter chemia chorobowo¶ć choroby krwi choroby słonecznika ciecz niezwilżaj±ca cis cyrkiel czas marynowania david douglas deceleracja delfiny destylacja diapozytyw drozd szama duroplasty dymarka dyspersja d±b dĽwigar egzaltacja ektozon elastomery erotyzm Fornir fumagilina gastrobamat gę¶ glikozydy glony Gnomon goł±bek diamentowy gryzeina GRZYBY gwarek HIPS historia ile ton waży wieloryb impotencja india infantylny jak obniżyć popęd seksualny john locke kaczka kalmar kalms kaszalot kaszanka kiła klasycyzm konflikty wewnetrzn Konserwy kopernik kopolimer abs kopolimer san kulinaria kwinaria laminat LAMINATY libido marynata do mięs marynaty MARYNOWANIE marynowanie mięs marynowanie mięsa masturbacja maszyna do pisania MAX SCHELER małże MODZELE mrówki mucilago napełniacze nelson nerwica niszczyk zjadliwy nototenia obniżenie popędu seksualnego odczyn nelsona olbrot oleje do zniczy owady ozór wołowy o¶wiecenie państwo wielkomorawskie papugi papuzik para-chlorophenoksyetanol parafina parafina do zniczy passerina ciris pcv peklowanie peklowanie miesa penicylina pet pigmenty weglowe plama plamka plastik plastyfikatory pmma pokrzewka pokrzewka jarzębata pokrzewki poliamid polichlorek winylu polichlorek winylu twardy poliestry polietylen poliformaldehyd polimery polimetakrylan metylu Polioksyfenylen Polipropylen polistyren polistyren wysokoudarowy poliuretan poliwęglan poped popęd seksualny portyk posocznica Poły¶nica marchwianka PP produkcja antybiotyków produkcja zniczy PS psychologia pracy pszczoły ptak ptaki mówi±ce PVC płetwal błękitny Radża rak koniczyny rakurs rehabilitacja religia robinul robuden rozella białolica ryby salceson SAN schizofrenia seks seler sex silikon silikony skrobia smalec SOLANKA spawanie spawanie plazmowe stabilizatory stępka streptomycyna strofantyna stylon surrealizm synogarlica szabla turecka szczeżuja szynka teologia topola tworzywa piankowe tworzywa sztuczne tworzywo tymianek tysięcznik ukosowanie utylitaryzm uwłaszczenie waga waga wieloryba walen walwulotom WEDZENIE wielkomorawskie wielkop±kowiec wieloryb wieloryby wino wróbel wtorne zapalenie otrzewnej wulkany wyżarzanie normalizuj±ce w±trobianka YHdAKx yomesan Zgnilizna twardzikowa na słoneczniku ziemniaki dr±żone zikkurat zmiekczacze zmiennik znicz znicze ] ¶limaki ¶wiece żonkil żoł±dek żywice żywice aminowe żywice poliestrowe

. . .