. .
Strona główna Przepisy
Rejestracja Zaloguj się
 Strona główna  Encyklopedia  Księga go¶ci  Blog  Informacje 
Nawigacja

sondy
Jak oceniasz wiedze w portalu
Przydatna wiedza
Może być
Wiedza nieprzydatna

Wyniki

             Skorzystaj z wyszukiwarki - szukaj w¶ród 29 720 materiałów

Szukaj:
Wspomóż nas artykułem lub dowolnym tekstem

Wklej artykuł i prze¶lij go do nas. Interesuje nas tylko czysta wiedza bez opinii i komentarzy.Bardzo prosimy o nie przesyłanie kopii z ksi±żek, czasopism lub stron internetowych. Nie mamy czasu sprawdzać każdego tekstu. Za każdy przesłany tekst dziękujemy.

Dziękujemy wszystkim pasjonatom wiedzy za wspólny wysiłek tworzena tej strony.

PrzejdĽ do formularza aby dodać tekst


Marynata do mięsa wieprzowego 2

Marynata do mięsa wieprzowego 2

 

 

 

 


Składniki do przygotowania marynaty:


-Szklanka wody

-Dwie szklanki białego wytrawnego wina

-3 z±bki czosnku

-mała lub ¶rednia cebula

-marchew

-1/4 ¶redniej wielko¶ci selera

-5 ziaren pieprzu

-li¶ć laurowy

-sól do smaku


(opcjonalnie goĽdzik i tymianek)



Przygotowanie marynaty


Mieszamy wodę z winem dodajemy roztarty lub pokrojony drobno czosnek,
pokrojon± w cienkie talarki cebulę, marchew pokrojon± w cienkie paski, seler także cienko pokrojony. Aby marynata była gotowa dodajemy przyprawy, li¶cia laurowego, sól, ziarenka pieprzu (je¶li kto¶ uważa, że będzie mu smakować może jeszcze dodać tymianek i goĽdzika). Tak przygotowan± marynatę mieszamy z mięsem wieprzowym i odstawiamy w chłodnym miejscu na dzień lub dwa, co jaki¶ czas mieszaj±c i przewracaj±c mięso.

 

 

 

 



Dodano: 10-09-2010
Odsłon: 6981
Obecna ocena: 3.33, głosów: 6
Oceń zasób:
Komentarze
jan boczek(23-11-2011, 20:53:38, IP: 83.242.85.189)
bzdury piszecie
Daniel(26-07-2013, 06:38:03, IP: 188.143.232.12)
Dziękuję za nominację:) Bardzo mi miło. Co do dyni to mam poidbnoe, to nie m j smak. Kiedyś upiekłam tradycyjne amerykańskie pumpkin pie, ale nie smakowało nikomu, zupę robię, ale muszę dać dużo innych warzyw, z samej dyni nie zjemy. Twoja zupa jest fajna, ale smak daje jej ta wędzonka pewnie, a my takich zup nie lubimy. Teraz czaję się na dynię hokkaido, jeszcze jej nie jadłam, a podobno pyszna jest pieczona w piekarniku.
Tohru(28-07-2013, 03:54:34, IP: 46.20.38.43)
Partycja akurat citsao z tego przepisu nie wyjdzie miękkie i puszyste :) taki to rodzaj ja też miałam je dość kruche :) dzięki temu łatwiej się kroi. A wałkuje się je też cienko więc inaczej wyjść nie mogło :) także głowa do gf3ry bo pewnie wyszło tak jak miało wyjść :) w przyszłym tygodniu postaram się wpisać mf3j ulubiony przepis na pizze na grubym cieście, miękkim może ten Ci spasuje :)
Shady(28-07-2013, 11:21:13, IP: 82.21.105.230)
Patrycja cały sekret w cieście drożdżowym tkwi w jego wiiabranyu, trzeba wyrabiać go tak by dostarczyć mu jak najwięcej powietrza, mąka też musi być przesiana by to powietrze się do niej dostało. Jeżeli w przepisie nie ma nic o lodf3wce (mało jest ciast drożdżowych ktf3re mają rosnąć w lodf3wce), przykrywasz miseczkę z ciastem ściereczką lub folią spożywczą i dajesz w ciepłe miejsce. Jak chcesz żeby Ci szybko wyrosło najlepiej wystawić na słoneczko ;)to 25 ml uncji to mf3j błąd, oczywiście chodzi o 25 ml, przez przypadek wstawiłam uncje gdy tłumaczyłam przepis :) już błąd poprawiłam :DPowodzenia i trzymam kciuki by się udało :D http://chewykp.com [url=http://dqzgetilca.com]dqzgetilca[/url] [link=http://tqaftpsfu.com]tqaftpsfu[/link]

Dodaj komentarz
Twoje imie i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczaj±cy:



tagi
1 a la Rossini ABERRACJA ABERRACJA SFERYCZNA abordaż ABS acetal ACETYLEN adaptacja oka adr akomodacja akomodacja oka akwedukt aleksander pope aleksandretta alexander pope Androcur anemia anizotropia Antrykot antybiotyk antybiotyki antykoncepcja hormonalna Apicius Marcus Gavius apodyktyczny arbitralno¶c atrament azotan celulozy azymut babilon balistyka baranina barok BARWIENIE TWORZYW SZTUCZNYCH barwniki batalion bęben drażetkarski białka biotechnika biotechnologia bordosol braun BROAD CHURCH bromek potasu BUDOWA SKORY bunt celowanie celuloza celuloza regenerowana CENA PARAFINY charakter chemia cholangiografia chorobowo¶ć CHOROBY CHRZANU choroby krwi choroby słonecznika ciecz niezwilżaj±ca ciecz zwilżaj±ca cis cyrkiel czas marynowania david douglas deceleracja delfiny depresja destylacja diapozytyw drozd szama duroplasty dymarka dyspersja d±b dĽwigar egzaltacja ektozon elastomery EP erotyzm etery celulozy Fornir FRANKO fta fumagilina garbniki gastrobamat gę¶ glediczja glikozydy glony gluteiny Gnomon goł±bek diamentowy granulat parafinowy gryzeina GRZYBY gwarek HIPS historia ile ton waży wieloryb impotencja india infantylny influmin jak obniżyć popęd seksualny john locke kaczka kalmar kalms karbid karola kaszalot kaszanka katalizator ujemny kiła klasycyzm kompas konflikty wewnetrzn Konserwy kopernik kopolimer abs kopolimer san kubanik kubanik mniejszy kulinaria kwinaria laminat LAMINATY laminaty poliestrowe leki libido lignina li¶ć bielunia magnes marynata do mięs marynaty marynowane mieso MARYNOWANIE marynowanie mięs marynowanie mięsa masturbacja maszyna do pisania MAX SCHELER małpy małże metakrylan metylu metka mieso MODZELE morawy mrówki mucilago mycochlorin na czym polega spawanie gazowe napełniacze nehba nelson nerwica niedrożno¶ć mechaniczna niszczyk zjadliwy nototenia obniżenie popędu seksualnego obniżenie popędu seksualnego u meżczyzn odczyn nelsona olbrot oleje do zniczy OTOLITY owady ozór wołowy o¶wiecenie państwo wielkomorawskie papugi papuzik para-chlorophenoksyetanol parafina parafina do zniczy passerina ciris pchełka pcv pcw pędru¶ peklowanie peklowanie miesa penicylina pet pieczenie mięsa pigmenty weglowe pióro piperasol plama plamka plastik plastyfikatory pmma pokrzewka pokrzewka jarzębata pokrzewki poliamid polichlorek winylu polichlorek winylu twardy poliester poliestry polietylen poliformaldehyd polimery polimetakrylan metylu Polioksyfenylen Polipropylen polistyren polistyren niskoudarowy polistyren wysokoudarowy polisulfony poliuretan poliwęglan Polska pom poped popęd seksualny portyk posocznica Poły¶nica marchwianka PP produkcja produkcja antybiotyków produkcja zniczy przepiórki PS psychologia muzyki psychologia pracy pszczoły ptak ptaki mówi±ce PVC płetwal błękitny Radża rak koniczyny rak skóry rakurs rehabilitacja religia robinul robuden rozella białolica Ro¶liny truj±ce ryby salceson Samolot SAN schab schizofrenia seks seler sex silikon silikony skóra skrobia smalec sok jelitowy SOLANKA spawanie spawanie elektronowe spawanie plazmowe spis tre¶ci stabilizatory statyzm stępka streptomycyna strofantyna stylon surrealizm synogarlica szabla turecka szczeżuja szczygieł szewska kasza szlamnik szynka szynka litewska teologia termity topola torakotomia tworzywa piankowe tworzywa sztuczne tworzywo tymianek tysięcznik ukosowanie utylitaryzm uwłaszczenie waga waga wieloryba walen walwulotom WEDZENIE wielkomorawskie wielkop±kowiec wieloryb wieloryby winniczek wino wróbel wtorne zapalenie otrzewnej wulkany wykwity pierwotne wyżarzanie normalizuj±ce w±troba w±trobiana w±trobianka włosy YHdAKx yomesan zespół plummer-vinsona Zgnilizna twardzikowa na słoneczniku ziemniaki dr±żone zikkurat zmiekczacze zmiennik znicz znicze ćwiczenia naczyniowe ] ¶limak ¶limaki ¶wiece żonkil żoł±dek żywice żywice aminowe żywice epoksydowe żywice poliestrowe

. . .