Strona główna Przepisy
Rejestracja Zaloguj się
 Strona główna  Encyklopedia  Księga gości  Blog  . 
Nawigacja

sondy
Jak oceniasz wiedze w portalu
Przydatna wiedza
Może być
Wiedza nieprzydatna



Wyniki głosowania

             Skorzystaj z wyszukiwarki - szukaj wśród 34 000 materiałów

Szukaj:
Wspomóż nas artykułem lub dowolnym tekstem

Bez rejestracji i logowania po prostu wklej artykuł i prześlij go do nas.

Interesuje nas tylko czysta wiedza bez opinii i komentarzy.Bardzo prosimy o nie przesyłanie kopii z książek, czasopism lub stron internetowych. Nie mamy czasu sprawdzać każdego tekstu. Za każdy przesłany artykuł dziękujemy.

Dziękujemy wszystkim pasjonatom wiedzy za wspólny wysiłek tworzena tej strony.

Przejdź do formularza aby dodać tekst


Marynata do mięsa wieprzowego 2

Marynata do mięsa wieprzowego 2

 

 

 

 


Składniki do przygotowania marynaty:


-Szklanka wody

-Dwie szklanki białego wytrawnego wina

-3 ząbki czosnku

-mała lub średnia cebula

-marchew

-1/4 średniej wielkości selera

-5 ziaren pieprzu

-liść laurowy

-sól do smaku


(opcjonalnie goździk i tymianek)



Przygotowanie marynaty


Mieszamy wodę z winem dodajemy roztarty lub pokrojony drobno czosnek,
pokrojoną w cienkie talarki cebulę, marchew pokrojoną w cienkie paski, seler także cienko pokrojony. Aby marynata była gotowa dodajemy przyprawy, liścia laurowego, sól, ziarenka pieprzu (jeśli ktoś uważa, że będzie mu smakować może jeszcze dodać tymianek i goździka). Tak przygotowaną marynatę mieszamy z mięsem wieprzowym i odstawiamy w chłodnym miejscu na dzień lub dwa, co jakiś czas mieszając i przewracając mięso.

 

 

 

 



Dodano: 10-09-2010
Odsłon: 7201
Obecna ocena: 3.33, głosów: 6
Oceń zasób:
Komentarze
jan boczek
23-11-2011, 20:53:38
bzdury piszecie

Daniel
26-07-2013, 06:38:03
DziÄ™kujÄ™ za nominacjÄ™:) Bardzo mi miÅ‚o. Co do dyni to mam poidbnoe, to nie m j smak. KiedyÅ› upiekÅ‚am tradycyjne amerykaÅ„skie pumpkin pie, ale nie smakowaÅ‚o nikomu, zupÄ™ robiÄ™, ale muszÄ™ dać duÅźo innych warzyw, z samej dyni nie zjemy. Twoja zupa jest fajna, ale smak daje jej ta wÄ™dzonka pewnie, a my takich zup nie lubimy. Teraz czajÄ™ siÄ™ na dyniÄ™ hokkaido, jeszcze jej nie jadÅ‚am, a podobno pyszna jest pieczona w piekarniku.

Tohru
28-07-2013, 03:54:34
Partycja akurat citsao z tego przepisu nie wyjdzie miÄ™kkie i puszyste :) taki to rodzaj ja teÅź miaÅ‚am je dość kruche :) dziÄ™ki temu Å‚atwiej siÄ™ kroi. A waÅ‚kuje siÄ™ je teÅź cienko wiÄ™c inaczej wyjść nie mogÅ‚o :) takÅźe gÅ‚owa do gf3ry bo pewnie wyszÅ‚o tak jak miaÅ‚o wyjść :) w przyszÅ‚ym tygodniu postaram siÄ™ wpisać mf3j ulubiony przepis na pizze na grubym cieÅ›cie, miÄ™kkim moÅźe ten Ci spasuje :)

Shady
28-07-2013, 11:21:13
Patrycja caÅ‚y sekret w cieÅ›cie droÅźdÅźowym tkwi w jego wiiabranyu, trzeba wyrabiać go tak by dostarczyć mu jak najwiÄ™cej powietrza, mÄ…ka teÅź musi być przesiana by to powietrze siÄ™ do niej dostaÅ‚o. JeÅźeli w przepisie nie ma nic o lodf3wce (maÅ‚o jest ciast droÅźdÅźowych ktf3re majÄ… rosnąć w lodf3wce), przykrywasz miseczkÄ™ z ciastem Å›ciereczkÄ… lub foliÄ… spoÅźywczÄ… i dajesz w ciepÅ‚e miejsce. Jak chcesz Åźeby Ci szybko wyrosÅ‚o najlepiej wystawić na sÅ‚oneczko ;)to 25 ml uncji to mf3j bÅ‚Ä…d, oczywiÅ›cie chodzi o 25 ml, przez przypadek wstawiÅ‚am uncje gdy tÅ‚umaczyÅ‚am przepis :) juÅź bÅ‚Ä…d poprawiÅ‚am :DPowodzenia i trzymam kciuki by siÄ™ udaÅ‚o :D http://chewykp.com [url=http://dqzgetilca.com]dqzgetilca[/url] [link=http://tqaftpsfu.com]tqaftpsfu[/link]
Dodaj komentarz
Twoje imię i nazwisko:

Wpisz komentarz:


Przepisz kod zabezpieczający:

tagi
1 a la Rossini ABERRACJA ABERRACJA SFERYCZNA abordaż ABS acetal ACETYLEN adaptacja oka adr akomodacja akomodacja oka akrydyna aleksander pope aleksandretta alexander pope amadyna wspaniała Androcur anemia anizotropia Antrykot antybiotyk antybiotyki antykoncepcja hormonalna Apicius Marcus Gavius apodyktyczny arbitralnośc atrament azotan celulozy azymut babilon balistyka barok BARWIENIE TWORZYW SZTUCZNYCH barwniki batalion bęben drażetkarski białka biotechnika biotechnologia bordosol braun BROAD CHURCH bromek potasu BUDOWA SKORY bunt celowanie celuloza celuloza regenerowana CENA PARAFINY charakter chemia chipsy cholangiografia chorobowość CHOROBY CHRZANU choroby krwi choroby słonecznika ciecz niezwilżająca ciecz zwilżająca cis cyrkiel czas marynowania dąb david douglas deceleracja delfiny depresja destylacja diapozytyw drozd szama drożdże duroplasty dymarka dyspersja dźwigar egzaltacja ektozon elastomery emulsyjny EP erotyzm etery celulozy Fornir FRANKO fta fumagilina gamametox pylisty garbniki gastrobamat gęś glediczja glikozydy glony gluteiny Gnomon gołąbek diamentowy gryzeina GRZYBY gwarek HIPS historia ile ton waży wieloryb impotencja india infantylny influmin jak obniżyć popęd seksualny john locke kaczka kalmar kalms karbid karola kaszalot kaszanka kiła klasycyzm kompas konflikty wewnetrzn Konserwy kopernik kopolimer abs kopolimer san kubanik kubanik mniejszy kulinaria kwinaria laminat LAMINATY laminaty poliestrowe leki libido lignina liść bielunia Marian Smoluchowski marynata do mięs marynaty marynowane mieso MARYNOWANIE marynowanie mięs marynowanie mięsa masturbacja maszyna do pisania MAX SCHELER małpy małże metka mieso modrak MODZELE morawy mrówki mucilago mycochlorin napełniacze nehba nelson nerwica niedrożność mechaniczna niszczyk zjadliwy nototenia obniżenie popędu seksualnego obniżenie popędu seksualnego u meżczyzn odczyn nelsona olbrot oleje do zniczy oświecenie OTOLITY owady ozór wołowy państwo wielkomorawskie papugi papuzik para-chlorophenoksyetanol parafina parafina do zniczy passerina ciris pchełka pcv pcw pędruś peklowanie peklowanie miesa penicylina pet pigmenty weglowe piperasol plama plamka plastik plastyfikatory pmma pokrzewka pokrzewka jarzębata pokrzewki poliamid polichlorek winylu polichlorek winylu twardy poliester poliestry polietylen poliformaldehyd polimery polimetakrylan metylu Polioksyfenylen Polipropylen polistyren polistyren niskoudarowy polistyren wysokoudarowy polisulfony poliuretan poliwęglan Polska pom poped popęd seksualny portyk posocznica Połyśnica marchwianka PP produkcja antybiotyków produkcja zniczy przepiórki PS psychologia muzyki psychologia pracy pszczoły ptak ptaki mówiące PVC płetwal błękitny Radża rak koniczyny rak skóry rakurs rehabilitacja religia robinul robuden Rośliny trujące rozella białolica ryby salceson SAN schab schizofrenia seks seler sex silikon silikony skóra skrobia ślimak ślimaki smalec sok jelitowy SOLANKA spalanie zupełne spawanie spawanie elektronowe spawanie plazmowe spis treści stabilizatory statyzm stałe paliwo rakietowe stępka streptomycyna strofantyna stylon surrealizm świece synogarlica szabla turecka szczeżuja szczygieł szewska kasza szlamnik szynka szynka litewska teologia termity topola torakotomia triady tworzywa piankowe tworzywa sztuczne tworzywo tymianek tysięcznik ukosowanie utylitaryzm uwłaszczenie waga waga wieloryba walen walwulotom wątroba wątrobiana wątrobianka WEDZENIE wielkomorawskie wielkopąkowiec wieloryb wieloryby wikłacz ognisty winniczek wino wróbel wtorne zapalenie otrzewnej wulkany wykwity pierwotne wyżarzanie normalizujące włosy YHdAKx yomesan zespół plummer-vinsona Zgnilizna twardzikowa na słoneczniku ziemniaki drążone zikkurat zmiekczacze zmiennik znicz znicze żonkil żołądek żywice żywice aminowe żywice epoksydowe żywice poliestrowe ]

monitoring pozycji

. . .